Контакти

Адрес:

гр.Варна, Бизнес Център „Евксиноград“, бул.Княз Борис I 296

Телефон:

0895 26 46 96

Нова рубрика ви запознава с интригуващи личности от света на интериорния дизайн, архитектурата, бизнеса и недвижимите имоти – започваме през Ноември 2023

С началото на новата 2024 година е време да обявим и официалния старт на видеокаст рубриката на Studio ONE, в който основателят и творчески директор на Studio ONE – Елина Янева, разговаря с интересни събеседници на ключови теми, свързани с дизайн, архитектура, бизнес и недвижими имоти. 

Сред основните идеи на рубриката ни е това да запознаем слушателите с предизвикателствата и тенденциите в разглежданите теми, но и да им помогнем да разберат как се постига деликатният баланс между визия и функция, така че да се създаде едно непреходно пространство, отразяващо уникалния характер на обитаващите го. 

В канала ни в Youtube вече може да чуете разговора ни за автоматизацията у дома с Камен Стефанов от Future Home, както и дискусията на тема “Осветление и акустика” със Самет Исак от Polaris Lightning. Какво да очаквате от срещите ни с тях разкриваме в следващите редове.

Как домът ни може да се превърне в живо същество? Разговор с Камен Стефанов от Future Home.

Камен Стефанов е собственик и управител на компанията за автоматизирани системи FUTUREHOME. Със своята дейност тя доказва, че смарт домът вече не е нещо недостъпно и далечно като концепция за българския пазар. 

Причината е, че компанията може да предложи цялостен обхват на автоматизацията на едно пространство – от първоначална консултация и изработване на smart електрически проект, до инсталация и настройване на системата, както и последващата поддръжка за адаптиране на системите или добавяне на нови модули. 

Видовете smart автоматизацията са толкова разнообразни, колкото и нуждите на съответния клиент. Сред системите, с които разполага FUTUREHOME, се нареждат: 

 • контрол върху достъпа до пространството;
 • дистанционно или гласово управление на осветлението;
 • слънцезащита посредством автоматизация на завесите или щорите;
 • управление на ВиК инсталацията и известяване при аварии.

По време на разговора Камен Стефанов уточни, че когато говорим за smart home, не следва да се ограничаваме само до автоматизацията на дома. Тя може да се внедри успешно и в офиси, хотели, обществени пространства и индустриални сгради.

Засегнахме подробно и най-често задаваните въпроси от крайния клиент, когато става въпрос за превръщането на едно жилище в smart такова, а именно:

 • Каква е ориентировъчната цена за цялостна автоматизация на един тристаен апартамент? 
 • Какви са рисковете при работа с китайски smart устройства за дома и не можем ли сами да настроим автоматизацията си у дома? 
 • В какъв етап трябва да се предвиди автоматизацията на дома, ако сме закупили ново жилище? Как БДС ограничава гъвкавостта на системите? 
 • Какво предстои, ако искате да интегрирате автоматизация във вече готово жилище

Отговорите на всички тези въпроси и професионалното мнение на Камен Стефанов може да чуете тук.

Какви са тенденциите в осветлението споделя Самет Исак от Polaris Lightning

Друга вълнуваща среща е тази със Самет Исак, който е управител на Polaris Lightning – компания, специализирана в сухото строителство, осветлението и отскоро внедряването на акустични решения. Той е носител на Докторска степен по Осветление и е от онези личности изцяло отдадени на работата си. 

Фокус на дискусията между Самет Исак и Елина Янева е както акустиката и нейното приложение в частни жилищни пространства, така и спецификата и предизвикателствата при избора на осветителни тела.

В разговора Самет Исак споделя своя професионален опит по темите и разкрива повече за проектно-ориентирания процес на Polaris Lightning. В разговора ще чуете любопитна информация за това:

 • Съществуват ли и други цветове акустични панели освен черния? 
 • В какъв етап от строителството е препоръчително да се направи проект за осветлението на жилището?
 • Какво различава дизайнерските осветителни тела от по-бюджетните, масови такива?
 • Какви са тенденциите в осветлението, като например предпочитаните магнитни системи, но и навлизащите “текстилни колани”?
Какво още предстои в нашата рубрика? 

Една от основните идеи на видеокаста на Studio ONE е това да ви запознаем в по-голяма конкретика с всеки аспект от проектирането и дизайна на едно простраство без значение дали то е с жилищна, или обществена цел. 

Затова в предстоящия епизод на рубриката ни разглеждаме въпроса за корпусната мебел и разновидностите на мебели по поръчка, а през февруари разговаряме със специалист по Фън Шуй.

Не пропускайте да се абонирате за канала на Studio ONЕ в Youtube – @studioone7460, за да проследите предстоящите вълнуващи срещи с експерти в областта на дизайна, архитектурата и недвижимите имоти.

А ако искате да научите повече за нашата дейност в областта на интериорния дизайн, не пропускайте да разгледате портфолиото с интериорни проекти на Studio ONE.

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате сайта, Вие се съгласявате с това. Прочетeте условията.