Контакти

Адрес:

гр.Варна, Бизнес Център „Евксиноград“, бул.Княз Борис I 296

Телефон:

0895 26 46 96

SD Residence – интериорен дизайн на къща за ценители [част 1]

320 кв.м вдъхновение. Ексклузивни материали. Необичайно излъчване, съпроводено от обичайни предизвикателства по време на проекта. Интериорният дизайн на SD Residence заслужава обстоен преглед на всеки един интериорен детайл, който допринесе за превръщането на това пространство в къща за ценители. 

Настоящата статия е част първа от общо две, посветени на впечатляващия проект за еднофамилна къща, реализиран от студио за интериорен дизайн Studio ONE.  

Предисторията

Няма да скрием, че интериорът, който сътворихме в къщата SD Residence, за нас се равнява с изкуство. Преди да разгледаме отделните кътчета (или трябва да ги наречем експозиции), оформящи цялото, ще разкрием какво прави това пространство необикновено. 

Стремежът ни да създадем по-различен дом с изявен индивидуален почерк бе съпроводен от игра на форми и нестандартни съчетания на материали, които галят сетивата и придават подчертан характер на интериора. 

В дизайна смелият, младежки дух среща леката доза сериозност. Индустриални елементи се преплитат с нотки на екзотика. И привидно неподхождащи си текстури и материали се съчетават в красив естетически синхрон. 

Поглеждайки извън къщата, очите ни срещат безкрайна морска гледка. Обръщайки се назад, сме въвлечени в друга история с усещане за вечност, но разказана чрез интериора. 

Прекрачете прага с нас, за да разгледаме детайлите от интериорния проект на SD Residence.

[Експозиция 1] Интериорът на всекидневната

Място на споделеност, комфорт и уют. Отвореният план на всекидневната разкрива модерният вкус на обитателите на жилището. Тук те могат да се отдадат на уединението на своя дом или да споделят моменти с близка компания.

Височината над меката мебел е обогатена с впечатляващ полилей на Vibia – бранд, който предефинира функцията на съвременните осветителни тела и съчетава светлина, материали, композиция и умело използване на пространството.

Тук е позиционирано и второто стълбище в жилището, водещо към горното ниво. Изработката на това своеобразно интериорно бижу съчетава дървесна ламперия, бетонни стълби и стъкло. Три материала, които заедно допринасят за елегантната визия на всекидневната.

[Експозиция 2] Интериорът на трапезарията

Впечатляваща камина, облечена в естествен черен камък, разделя пространството между всекидневната и трапезарията. По този начин се създава стилен преход между двете зони, който не натоварва дизайнът, а го допълва.

Три от най-отличителните елемента в трапезарията са елегантната маса, осветителните тела над нея и обособеното пространство за съхранение с допълнителна LED подсветка.

В пространството спокойно могат да се настанят осем души, а предвид любовта на обитателите към готвенето сме сигурни, че много техни близки биха се насладили от все сърце на гостоприемството, което SD Residence предлага.

[Експозиция 3] Интериорът на кухнята

Продължавайки напред, стигаме до кухненски остров, облечен с неолит, който не просто изглежда, но и се усеща впечатляващо. 

Кухнята, излязла сякаш от мечтите на всяка домакиня (или поне тази, която обича да готви), разполага с практично място за съхранение на всичко необходимо. Тук са вградени две готварски печки и две мивки с впечатляващи смесители. 

И тук, както и на други места в жилището, са разположени елегантни и изключително функционални осветителни тела, закачени върху вградена в тавана магнитна шина.

В зависимост от вида си, част от телата могат да се модифицират и насочат в желана от живущите посока, а при нужда от нови глави – такива могат да бъдат добавени към съществуващата шина без усилия. 

На заден план от кухнята виждаме основното стълбище, което води към второто ниво. Какви впечатляващи интериорни истории ще откриете там ще запазим за част втора от нашата разходка в тази къща за ценители. 

Ако сте нетърпеливи и искате да разгледате целия проект, то можете да го направите тук.

В случай че търсите интериорно вдъхновение за друг тип места, като например апартаменти или обществени пространства, разгледайте цялото портфолио на нашето студио за интериорен дизайн Studio ONE тук.

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате сайта, Вие се съгласявате с това. Прочетeте условията.